Takläggare Stockholm – så hittade vi rätt

Vår sommarstuga har börjat ge ifrån sig oroväckande signaler. Vi har stugan som ett ställe för ren och skär rekreation. Att leva i en bostadsrätt tar ut sin rätt och genom att vi har denna lilla pärla i Mälardalen så får vi en ovärderlig plats för oss att ladda våra batterier under sommaren. Men, med en sommarstuga kommer också kostnader och just nu så har vi betalat en faktura för en takläggare. Vilket var en absolut nödvändighet.  

Stugan är gammal. Det är också en del av charmen och den del vi gillar allra mest. Vi vill komma bort från stressen, från hetsen som finns i Stockholm om att alltid inreda i enlighet med trender och med olika bloggar och inredningsmagasin som bas. Att bara kunna vara, det är det som vår sommarstuga innebär. Vi installerar oss i stugan så fort semestern börjar och sedan ÄR vi där. 

Vi har tydliga restriktioner gällande skärmtid – för både barn och vuxna – och vi försöker leva analogt. Vi läser böcker, barnen läser serietidningar, vi badar, vi håller på med trädgården, genomför några mindre projekt och försöker umgås. Kan det bli bättre? Jag, som är skeptisk av naturen – och till naturen, ska tilläggas – har fått ett rejält lyft som person. Till en början var jag inte alls särskilt sugen på att ta över denna sommarstuga – vi ärvde den av min frus föräldrar – men nu: jag kunde inte vara lyckligare. 

Tyvärr så går saker och ting sönder. En gammal stuga innebär hela tiden nya investeringar. Sådana som görs enbart för att hålla huset i ett stridbart skick. Nu senast illustrerad av takläggare i Stockholm och den kostnad som detta innebar. Nödvändigt, men inte desto mindre – en utgift. 

Vi valde takläggare i Stockholm med tanke på kvalitet  

Att välja takläggare var – precis som jag misstänkte på förhand – ingen dans på rosor. Hantverkare i allmänhet och i Stockholm i synnerhet måste steppa upp sina game. Herregud alltså. Hur svårt ska det vara att svara på enkla frågor: vad kostar det, när kan ni komma, hur lång tid tar det och vilka material rekommenderar ni? All respekt för att man kan ha mycket att göra, men jag inväntar fortfarande offerter från vissa takläggare i Stockholm – trots att jobbet alltså är genomfört. Det säger ganska mycket. 

Den takläggare i Stockholm som vi slutligen valde visade sig leverera allt vi kunde begära. Faktum är att vi sparade in en massa pengar på att välja honom. Till en början så hade vi nämligen tänkt oss att fortsätta med tegel som material, men han gav oss helt nya infallsvinklar gällande detta. Att välja plåt – som påminner om tegel – gav oss inte enbart ett billigare tak – det kommer även att ge oss ett enklare underhåll. Tegel är snyggt, men det kräver en massa arbete. Med plåt som material så får vi ett snyggt tak, som håller länge och som inte kräver att någon – läs:jag – jag ska upp på taket varje höst och vår. Att det kommer att låta mer då det regnar ser jag bara som en bonus. 

Ibland får man räkna med lite extra kostnader i livet. Dessa är jag beredd att betala så länge det handlar om vår sommarstuga. Jag ser det inte som en omöjlighet att i framtiden förvandla denna till en mer permanent bostad. Uterum, bättre isolering. ett nytt badrum… Man får drömma, eller hur?