En bilskrot i Södertälje tar hand om uttjänta fordon

Om din bil börjar visa upp ålderskrämpor och behöver repareras allt oftare, kan det vara en bättre idé att låta en bilskrot i Södertälje ta hand om bilen.

En skrotbil som levt länge och som varit till stor glädje för sin ägare under många år har ingen anledning att be om ursäkt för sin existens. Om ägaren är klok kan bilen skrotas och komma att likt Fågel Fenix dyka upp i en ny skepnad. Efter nedsmältning av metallerna omvandlas de kanske till en stålbalk eller en rostfri vask. 

Idag är de flesta medvetna om att vi måste vara rädda om våra resurser och inte tära alltför mycket på vår jordskorpa. Att ta vara på skrot har förvisso alltid varit självklart, men skrothandlare har kanske inte varit ett yrke med hög status. Idag kan en firma som sysslar med skrot vara börsnoterat.

Vad gör en bilskrot i Södertälje?

En bilskrot kräver kunnig personal. Det finns detaljer i en gammal bil som är guld värda. En katalysator innehåller exempelvis ädelmetaller. Krockkuddar och liknande plockas ut omsorgsfullt. Och naturligtvis finns det en rad plastdetaljer som inte ska blandas i onödan med metaller.

Bilskrotar och fragmenteringsanläggningar ser till att valsverken får material som hamnar i smältugnar. Det är kanske lätt att tro att allt stål kommer från jungfrulig malm, men så är inte fallet. Cirka hälften av allt stål som produceras är nämligen baserat på skrot. En bilskrot är alltså därmed första steget i ett effektivt miljöarbete, där vi sparar på naturens råvaror.

En bilskrot i Södertälje hämtar bilen

Om du vill skrota din bil kan du vända dig till en auktoriserad bilskrot i Södertälje. Då kan du vara säker på att skrotningen sker enligt de regler och bestämmelser som gäller. En sådan bilskrot tar hand om det miljöfarliga avfall som finns i bilen och transporterar det till en avfallsanläggning för destruktion. 

Det enda du behöver göra är att kontakta bilskroten och boka tid för hämtning. Firmans personal hämtar bilen men du behöver lämna registreringsbeviset och skriva under den gula delen i beviset och lämna det i bilen. Hämtningen kostar ingenting men om din bil är tillverkad före 1995 utgår en avgift på 1 500 kronor. Om din bil har kvar katalysatorn i original kan du få betalt för skrotbilen.