Värmepumpar passar i olika miljöer i Stockholm

Gillar man att befinna sig i en pubmiljö så varför inte skapa den hemma. För att hålla värmen i specialbygget i Stockholm kan värmepumpar vara en idé.

Det hade börjat som en kul idé de skämtade om hemma. Allteftersom tiden gick började de fundera på om det inte vore en bra idé i alla fall. Det Anna och Simon funderade på var att bygga en pub på tomten. Där kunde de bjuda in grannar, vänner och släkt för trevliga kvällar där de kunde spela biljard och ta en öl.

Så plötsligt en dag fann de sig sitta vid datorn och se om de fick några bra inslag. Bland annat såg de ett klipp på en kille i England som hade gjort det som de funderade på. Det ledde till att en byggfirma anlitades och snart stod en byggnad på gården som påminde om en engelsk pub.

Kan man använda värmepumpar i små byggnader?

De passade på att fråga snickaren som jobbade på huset om denne visste hur man bäst kunde få värme i den lilla stugan. Denne rekommenderade en värmepump som skulle ge perfekt värme. Den var enkel att ställa om så att de kunde dra ner när de inte var hemma samt via mobilen dra upp värmen när de var på jobb så att det var varmt vid hemkomst.

Hantverkarens chef som drev byggfirman hade bra kontakt med ett företag som sålde värmepumpar. Denne lovade att ordna en offert på värmepump i Stockholm till paret så att de kunde se över den i lugn och ro. Under tiden som de väntade på offerten började de inreda puben. Det blev bättre än vad de tänkt sig.

Värmepumpar var en bra idé 

De fick offerten och gillade förslaget. Efter att ha läst igenom detaljerna kontaktade de företaget som senare kom för att installera värmepumpen. De bjöd in några nära vänner till puben så snart allt var klart. När vännerna kom var belysningen dämpad och Simon satt och klinkade på sin gitarr. Ann tog plats bakom baren och serverade sina gäster varsitt glas. 

Hon såg hur en av gästerna såg sig om i rummet och pekade på värmepumpen när hon förstod vad vännen funderade på. Denne nickade gillande och höjde sitt glas. När sedan Simon började sjunga en välkänd melodi slöt alla in i sången. Det här skulle bli en kväll de aldrig skulle glömma.