Lyckat kalas för grabben

Harry fyllde år i helgen. Det är naturligtvis en stor grej för en sexåring, men för en pappa så är det en påminnelse om att livet rusar på i ett tempo man knappt kan hantera. Jag minns fortfarande förlossningen på Sös. Jag minns när jag höll honom i min famn för första gången. Jag minns alla utflykter och promenader med barnvagnen, jag minns nätterna med skrik och gråt, jag minns de spännande första dagarna på förskolan. Han börjar bli stor och det innebär att jag blir allt äldre. Det är ett faktum som inte är helt lätt att hantera. 

Dessa tankar i kombination med Corona skapade lite problem sett till att ett födelsedagskalas skulle anordnas. Jag var inte helt på topp och då det vanligtvis är undertecknad som sköter allt som har med matlagning och bakning inför kalas så skapades problem. Min fru var heller inte särskilt uppåt och framåt i dessa frågor. Vill man ens bjuda folk i dessa tider? Man kan nästan se rubrikerna framför sig: Corona-fest i Årsta – oansvariga föräldrar bakom smittvåg. 

Hemska tanke. Samtidigt: han fyller sex år, han vill ha ett kalas, han vill träffa släkt och vänner och han vill bli firad. Självklarheter. Vi satte oss ned tillsammans och pratade ihop oss som familj där alla fick ge sina cents i frågan. Lösningen? Catering i Stockholm

Catering i Stockholm räddade oss 

Vi valde en enkel mellanväg i form av catering i Stockholm. Genom detta så kunde vi anordna ett kalas för Harry där jag och min fru slapp slita ihjäl oss i köket. En klar fördel som vi kunde summera efteråt var att vi de facto var deltagare på kalaset. Tidigare kalas och fester som vi anordnat har mer handlat om att rodda en massa saker och slita hårt i kulisserna. Då har man nästan tittat på klockan och hoppats på att gästerna – sorry! – ska gå hem någon gång. Nu blev det istället ett kalas där vi verkligen kunde umgås med våra vänner, med släkten och med föräldrarna till de andra barnen. Som det kändes så hade kalaset kunnat pågå i minst några timmar till.

Vi ska emellertid även säga följande: även om vi valde catering i Stockholm så innebar inte det att vi stod sysslolösa. Nej, det företag vi anlitade var väldigt måna om att vi skulle vara involverade. Detta innebar ett gemensamt planeringsarbete där vi tillsammans skapade menyn och gick igenom vad som skulle göras. Den stora skillnaden låg i att vårt jobb var slut i och med detta. Så fort gästerna anlände så tog företaget över ansvaret och skötte allt som vi gemensamt kommit fram till. 

Harry var mer än nöjd. Att fira in sin sexårsdag med alla han älskar var stort. Han somnade direkt, omgärdad av alla nya leksaker och med ett leende på läpparna. Man blir ju onekligen varm inombords av en sådan syn. Det blir ännu ett minne att lägga in i den enorma minnesbank som jag börjat sortera in i huvudet. 

Coronan då? Vi körde utomhus och med lämpligt avstånd mellan samtliga inbjudna. Vi kommer att slippa löpsedlarna. Det är en sak som är säker.