Kör vattenskoter på ett säkert sätt – med körkort

Vill du ut på vattnet och köra vattenskoter? Sedan 2022 är det lag på förarbevis för det. Tar du körkort för vattenskoter får du lära dig allt du behöver.

Precis som du behöver körkort på vägen, så behöver du det när du ska köra på vattnet. Även på vattnet kan det ske ganska obehagliga olyckor. Det var anledningen till att det år 2022 kom en lag om körkort om man ska köra vattenskoter. Ju fler som körde vattenskoter, desto fler olyckor inträffade.

Idag får du en utbildning, precis som med B-körkort, när du ska ta vattenskoterkortet. Det handlar om teoretiska delar, men även praktiska. Att köra vattenskoter är för många ett rent nöje, ännu bättre är det när det kan göras på ett säkert sätt.

Hur lång tid tar det att få körkort för vattenskoter?

Eftersom det är så nytt med körkort för vattenskoter, så är det inte alla som känner till så mycket om det. Du får vara som yngst 15 år för att gå utbildningen. Det tar inte alls lika lång tid som ett bilkörkort, utan görs ofta på bara någon dag. När du har tagit det, får du framföra vattenskoter.

Runt om i Sverige finns det ställen där du kan ta körkortet för vattenskoter. När du är godkänd så kommer du att få ett förarbevis. När du är klar med utbildningen kommer du kunna vara ute och köra på ett säkert, men roligt sätt på vattnet. Boka din utbildning för körkort redan idag.